home page
home page


 

 

Kizo 1. prosinca 2009. KSET,Zagreb

01.12.09., Utorak
Brutalizer"

http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=7605
http://jos1458.tripod.com/kizokset.htm - You Tube

Kizo
Kod Kize nema monotonije. On je uvijek sklon šali i zafrkanciji u ophođenju s publikom, a kada je startao s pratećim bandom u kome su basist, bubnjar i klavijaturist, odmah je u prvi plan izbačena njegova specifična gitaristička instrumentalna svirka koja se najjednostavnije tumači paralelama Steve Vaija i Joe Satrianija. No, najinteresantnije od svega je činjenica da je Kizo doslovce čitav repertoar prvog dijela koncerta temeljio na albumu "Brutalizer" (2007, Suzy) kojeg je izveo od A do Ž! Redom, to su bile sve kompozicije poredane onim redosljedom koji se nalazi i na albumu - "Nazgul attack", "Poskok blues", "Balkanero", "Jen Lee", "Pi logic", "Brutalizer", "Little monster", "Clouds behind the sun", "Lazy car" i "Laying in a grass". Jedino je manjkala "Dr.Nagwall".Bez obzira što je Kizo između skladbi šaljivo komentirao i najavljivao brojeve, u njegovoj svirci nema šale ili oscilacija. Sve je odsvirano i izvedeno s konciznom preciznošću, a prateći band ga je slijepo pratio u svim njegovim instrumentalizacijama. Tu se jedino može govoriti o rafiniranom, gotovo copy/paste izrazu gdje ne postoje nikakva odstupanja od onoga što se nalazi na albumu.

Drugi dio koncerta bile su izvedbe novijih i do sada neobjavljenih pjesama koje Kizo priprema za naredni album na koji, nadamo se, neće trebati čekati desetak godina. To su bile skladbe "Svjetionik", "Sleepwalk", "Where were you", "Cause we ended as lovers" i tri zasebna instrumentala koji se nastavljaju jedan na drugoga nazvani "Intro", "Temza" i "Johnny".

Kizo je zaista pravi majstor gitare što je i večeras pokazao svojom suptilnom i urnebesno zahtjevnom tehničkom potkovanošću, te bez obzira na mršavu posjetu od cirka 50-60 ljudi može se pohvaliti da je dostojno predstavio svoje 'krv, znoj i suze' koje je satkao u album "Brutalizer".

horvi // 04/12/2009
http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=7605
http://jos1458.tripod.com/kizokset.htm - You Tube

Hvala Horvi!

FAN Club KIZO


Primjedbe pišite na email: FANclub_kizo@yahoo.com