home page
home page


 

 

Kizo 1. prosinca 2009. KSET,Zagreb

01.12.09., Utorak od 20:00 × 20kn × Koncert
Brutalizer"

http://www.kset.org/events/id/12/ - najava KSET
http://jos1458.tripod.com/kizozap1.htm - Brutalizer u Zapruđu
http://jos1455.tripod.com/brutalizer.htm - album BRUTALIZER
http://kizo_live.tripod.com/ekvkset.htm - KIZO u Ksetu 2001. godine

Kizo
Malo je glazbenika u Zagrebu koji su odabrali časni put neprodavanja kao glazbenika i umjetnika, Zoran Stojanović – Kizo je jedan od njih.

Kada se suočite sa debi albumom, kojeg je izdao Suzy 2007. godine, glazbenika koji je sticajem raznih okolnosti kroz dvadesetak godina karijere redovito 'kasnio na vlak' teško je zaobići njegov (ne)sretni scenski život.

Zna ga svako tko se u zadnjih desetak godina slučajno zatekao u Spunku, malom kafiću kraj NSB-a koji ima otvorena vrata i demo bendovima koji maštaju o velikim binama i onima koje više zanima glazba, a manje maštarije, gdje je i Kizo odsvirao bezbroj večeri u raznim kombinacijama, i s bendom i sam s gitarom.

Početkom devedesetih njegov bend Veliki bijeli slon po kvaliteti je bio među vodećima na tadašnjoj domaćoj sceni koja se usred rata razvijala ni iz čega. No diskografski gledano, ta priča se nikad nije odvila na pravi način, točnije, nije je ni bilo.

Kizo je ostao aktivan i evoluirao do originalnog showmena koji je bio u stanju sam na bini zabavljati publiku improviziranim koktelom glazbe i anegdota. Stilski uvijek neograničen, zabavan i kad mu nije do zabave. Pravi profesionalac, samo što ga mnogi nisu tako doživljavali.

'Brutalizer' bi bar tu neistinu trebao ispraviti, ili donekle ublažiti. Radi se o žestokom distorziranom instrumentalnom albumu na kojem glavnu riječ vodi Kizina gitara. Sam autor navodi da ime albuma ne sadržava ništa što je u kontekstu brutalnosti, osim suočavanja sa samim sobom, što je na kraju krajeva i odlika onih koji rade nešto u što vjeruju. 'Brutalizer' je zapakiran na sličan način kao i albumi Joea Satrianija i Stevea Vaia, dakle vrhunski i pedantno odsvirano, osmišljeno, prezentno producirano, ali sve opet u funkciji pjesama, odnosno instrumentalnih tema, koje nisu poligon za dokazivanje sviračkog umijeća. Dakle, Kizo i kao kompozitor jako dobro poznaje pravila igre.

Iz tih razloga bila bi šteta propustiti lik i djelo ovog vrhunskog glazbenika, zato dođite i poslušajte što vam pjesnik ima za reći, jer kako sam kaže u ovaj je projekt uložio 'krv, znoj, suze i opake muke koje više nikome nisu ništa značile'.

Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 21:30h. Ulaznice se mogu kupiti na šanku KSET-a po cijeni od 20kn.


Primjedbe pišite na email: FANclub_kizo@yahoo.com