home page
home page


 

 

28. studenoga 2008. Rock Caffe, Pula

KIZO & THE BIG WHITE ELEPHANT
Čarolija prebiranja po žicama

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=416742943&blogID=453042408

Mnoštvo u publici nauživalo se poznatih skladbi na nepoznat način - impresivnih instrumentala i varijacija, remikseva stvorenih na licu mjesta i nešto malo dobrog humora te mnogo, mnogo dobre glazbe
PULA -
Dok su za uspjeh autorske skladbe potrebne vještina i dobra doza kreativnosti, za dobru obradu je dovoljna vještina. No, autorske obrade iziskuju jednaku mjeru i jednog i drugog, a upravo su u bogatom repertoaru obrada tog tipa preksinoć uživali posjetioci pulskog Rock Caffea, odnosno nastupa Kize & Big White Elephanta.

Zoran Stojanović Kizo je gitaristički virtuoz u svojoj domeni, koji s Big White Elephantom, ili solo, voli povremeno zaći u mračnije i skučenije klubove, kafiće i ostala mjesta s prijateljskom atmosferom te tamo zapaliti žice. Tako se preksinoćna publika u ispunjenom Rock Caffeu nauživala poznatih skladbi na nepoznat način, impresivnih instrumentala i varijacija, remikseva stvorenih na licu mjesta i nešto malo dobrog humora - te mnogo, mnogo dobre glazbe. U početku su se obrade sastojale od varijacija samo na jednu skladbu, pa je tako odsvirana zanimljiva verzija »Roxanne« Policea, ublažena »You really got me now« Van Halena, »Runaway« Dela Shannona i jedva prepoznatljiva verzija »All along the watchtower« Hendrixove obrade.

Kizi pjesma kao zaokružena cjelina ništa ne znači, on uzima od svake ono što mu se sviđa, doda mu prstohvat vlastitog šuga, virtuozne gitarske solaže ako ih nema ili uveliča već postojeće i sve to izvede na scenski atraktivan način.

Kad se publika opustila, a Kizo sve više ufuravao u svirku došle su na red zanimljive mješavine, poput spoja Čolićeve »Ti si mi u krvi« i Prodigyjeve »Out of space« u izrazito reggae varijanti, zatim Indexa i Clasha, točnije »Sve ove godine« i »Should I stay or should I go?!«, a tu se našao i »Osmijeh« Drage Mlinareca, nešto Kravitza, Metallice, »Eye of the tiger« Survivora i mnoštvo drugih naizgled nespojivih skladbi, čije je dijelove smiksao u impresivne instrumentale.

Večer se naposljetku pretvorila u vrhunski show ovacija, solaža i zezancije, a Kizo je ostvario nastup koji će pulska publika još duže vrijeme pamtiti.

B. BREŽAC

Preuzeto s www.glasistre.hr, 30.11.2
008.


Primjedbe pišite na email: FANclub_kizo@yahoo.com